15 de setembre de 2015
15.09.2015

Figueres rep 400.000 euros d'ajuda per millorar l'entorn de l'antic escorxador

La subvenció permetrà arranjar l'aparcament dissuassiu i el recorregut pensat per a vianants

21.09.2015 | 07:16
L´edifici de l´antic escorxador reconvertit en la Casa Empordà.

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha concedit a l'Ajuntament de Figueres una subvenció de 400.000 euros que serviran per seguir avançant en el projecte de reconversió de l'antic escorxador com a oficina de turisme en l'anomenada Casa Empordà. L'ajut permetrà dinamitzar l'entorn amb l'adequació del recorregut per a vianants entre la plaça el·líptica i la plaça de l'escorxador així com arranjar l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà. Les obres permetran traslladar l'oficina de turisme de Figueres en aquest espai remodelat i està previst que comencin a finals d'aquest mes. Està previst que els treballs acabin l'abril de 2016.
Aquesta subvenció forma part d'una línia d'ajuts als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial de turisme que, com proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, vol apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat amb la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació del producte, fent del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació.
L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, destaca que aquesta subvenció permetrà a l'Ajuntament, que ja ha adjudicat i finançat amb fons propis el projecte del trasllat de l'oficina de turisme a la Casa Empordà, dinamitzar l'entorn de l'antic escorxador. Dinamització que juntament amb l'adequació del recorregut per a vianants des de l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà, les últimes obres de millora de les voreres i cruïlles del carrer Caamaño i Monturiol, i les properes de la plaça de la Palmera, han de permetre dibuixar aquest recorregut «natural i amable» fins a l'oficina.
Per la seva banda, el regidor de Turisme i Comerç, Manuel Toro, ha expressat la seva satisfacció per haver aconseguit la subvenció per aquest projecte una peça que el consistori veu com a «clau» pel turisme de la ciutat i la comarca. De fet, el que es busca segons l'actual equip de govern és potenciar la Marca Empordà per fer de la promoció turística del territori una eina de treball conjunt. Així mateix, també es vol que aquest Centre de Producte de l'Empordà esdevungui un imant d'atracció dels visitants de la ciutat que limiten la seva estada als voltants del Museu Dalí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook