Va robar en una casa del carrer Major de la Jonquera i pensava que no l'enxamparien. Al cap de sis dies, però, una patrulla dels?Mossos va identificar el possible lladre que caminava tan tranquil amb una bossa de roba on portava tot el botí del seu cop. Entre els objectes, la majoria de valor, hi havia una baldufa de fusta. L'home en el moment de la detenció va admetre que els objectes eren del robatori. L'arrestat és un noi de 25 anys, nacionalitat marroquina i amb domicili a la Jonquera. Compta amb antecedents i el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

La denúncia dels fets per part del propietari es va fer el 4 de setembre a la comissaria de la Jonquera. En concret, va explicar que el 30 d'agost un home havia entrat al domicili. Sembla ser que es va descalçar, i es va enfilar a un fanal i va saltar a la terrassa d'una casa situada al carrer Major.

Els Mossos van iniciar una investigació i amb la presumpta descripció de l'autor van aconseguir una descripció del possible autor. Pels volts de dos quarts de dotze de la nit del dia 6 de setembre una patrulla uniformada feia tasques de seguretat ciutadana per la Jonquera i van veure un home que caminava amb una bossa de roba de color verd i negre. El van interceptar i identificar.

Van escorcollar-li la bossa i a dins hi van trobar ulleres, quatre caixes de puros, dos rellotges, un flaix, un carregador de mòbil, una medalla d'un premi, una cadena metàl·lica, una baldufa de fusta, arracades metàl·liques, una cartera, i una capsa amb monedes antigues, minerals, bijuteria, entre altres. En preguntar d'on eren els objectes, l'home va dir que no eren seus i que els havia sostret. Van saber que eren del robatori denunciat el dia 4 i van retornar-los.