L'Escala ha aprovat definitivament el projecte de remodelació del front Marítim de la Platja fins a la Riba, tot i que no ha aconseguit cap consens amb l'oposició. Al ple celebrat dilluns, CiU i el PP van votar en contra la proposta i ERC es va abstenir. L'únic que hi va donar suport va ser ICV. Els grups continuen considerant que no s'ha deixat participar en el projecte. L'Ajuntament defensa que ja s'ha explicat suficientment i té previst començar les obres a l'octubre i que tinguin un termini d'execució de quatre mesos.

L'aprovació de dilluns inclou el plec de clàusules per contractar una obra que té un pressupost d'execució de 805.771 euros i que ha de suposar una important transformació de la fesomia d'un dels trams litorals més emblemàtics al cor del centre històric. Justament des del PP van posar de manifest que consideren que la gent encara no sap què significarà aquesta obra i que s'haurien d'haver esperat. A més, el regidor Joan Ball-llosera va considerar que no considera que suposi un benefici econòmic i que l'elevada despesa es podria destinar a altres coses.

CiU?i ERC no es van oposar a una remodelació però sí a la manera com està gestionant el tema el govern. Des de CiU van fer un canvi de vot i, mentre a l'aprovació inicial es van abstenir, aquí hi van votar en contra. La regidora Laia Oriol va manifestar que «no ens veiem en cor de votar a favor» perquè «creiem que és una obra prou important, un pressupost més que generós» perquè es coordini i planifqui bé. Pel grup, caldria deixar-ho de cares a l'any vinent perquè les obres afectaran molta gent i podrien no està enllestides abans de la propera temporada turística.

Des d'ERC, Etna Estrems, també es va mostrar preocupada pel calendari d'obres i va retreure de nou al govern que no se'ls tingui en compet. Va apuntar que el seu grup ha fet propostes importants i que no saben ni si s'ha tingut en compte. A més, va recordar que s'ha fet una única reunió per parlar del projecte. En canvi, el govern es manté en la línia que fa més de dos anys que es va exposar per primera vegada el projecte i que s'han mantingut reunions amb veïns. Pel que fa a les obres, el regidor Josep Bofill va explicar que l'empresa que se n'encarregui donarà una informació acurada setmanalment de l'evolució de les obres. L'alcalde, Víctor Puga, va afegir que es mostraven decebuts pel canvi de vot dels convergents i va defensar que es va crear una comissió i s'ha explicat amb detall el projecte. La proposta per reformar el front litoral és de l'arquitecte Carlos Ferrater. Es va mostrar públicament per primer cop amb una exposició fa dos anys. Suposa fer un paviment unificat que doni un tractament de zona de vianants a la part més baixa i a la zona de la Riba eliminar l'actual desnivell on s'hi situa una mena de grades per poder sentar-se mirant el mar. La Riba, ara ocupada per un aparcament, passaria a ser un espai per a vianants i a tot l'entorn es planteja restringir-hi el trànsit, almenys durant uns períodes o hores al dia.