Un pres del Puig de les Basses de Figueres va ferir varis funcionaris mentre intentaven reduir-lo. Ho denuncia la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) que xifra en quatre els treballadors ferits en l'incident per contusions i diverses mossegades. Els fets van passar el 18 de setembre quan un intern del Departament del Règim Tancat va cremar la cel·la, va arrancar la finestra i va utilitzar els vidres trencats per amenaçar i agredir els funcionaris. El sindicat assenyala que "no és un fet aïllat" perquè aquests incidents són "massa habituals" en aquest departament. Fonts pròximes a la conselleria de Justícia xifren en dos els treballadors ferits per cops quan intentaven reduir el pres.

Quatre funcionaris ferits amb contusions i algunes mossegades és el balanç de l'incident que es va viure el 18 de setembre passat a la presó del Puig de les Basses de Figueres. Segons informa la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) en un comunicat, els treballadors van haver de ser atesos pels serveis mèdics i també es va activar el protocol de transmissió de malalties infeccioses. Un intern del Departament del Règim Tancat va cremar la cel·la, va arrancar la finestra i va utilitzar els vidres trencats per amenaçar i agredir els funcionaris.

Fonts pròximes a la conselleria de Justícia xifren en dos els funcionaris ferits per contusions quan intentaven reduir un pres que mostrava una "actitud violenta". Un tercer treballador va caure en el moment en què es dirigia al lloc dels fets.

El sindicat denuncia que aquest no és un fet "aïllat" i que aquests incidents són "massa habituals" en aquest departament. Diuen que la situació és cada cop més "insostenible" i que es posa "contínuament en risc" els funcionaris que hi treballen. Critiquen la falta de personal i uns plans de formació "inadequats" alhora que demanen que es cessi el director de la presó i que se substitueixi amb un "professional ben qualificat".