Els Mossos han trobat a Castelló d'Empúries 174 armes de foc que pel que sembla pertanyien a la col·lecció particular d'un exmilitar nord-americà recentment mort i que es trobaven al domicili de la seva vídua, a la qual han imputat per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, els fets es remunten al passat 8 de setembre, quan la Policia Local del municipi en el qual resideix la dona va tenir constància de l'existència de totes aquestes armes que pertanyien a un home d'edat avançada mort recentment.

La situació va ser comunicada als Mossos, que van realitzar una entrada voluntària al domicili on es trobava la vídua.

Els agents van localitzar a diversos armaris metàl·lics de seguretat 124 armes de foc llargues i 50 curtes, totes elles en perfecte estat de conservació.

A més, els Mossos d'Esquadra van trobar munició de diversos calibres i van comprovar que, entre les armes, hi havia 33 rifles, 51 carrabines, 17 escopetes, 33 revòlvers i 16 pistoles de diferents marques.

Segons la vídua, el seu marit disposava d'aquesta col·lecció com a militar de l'exèrcit dels EUA que havia participat en diferents guerres en diversos països.

Tot aquest material va ser intervingut per la Unitat Central de Balística i la dona ha estat denunciada penalment per diferents delictes de tinença i dipòsit d'armes i munició.

La imputada ha estat citada per presentar-se davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.