Dos individus van atracar a plena llum del dia i a punta de pistola l'oficina de La Caixa de Bàscara. Van encanonar la directora perquè els entregués els diners de la caixa forta però no van aconseguir-ho ja que es va activar el sistema d'obertura retardada de la sucursal. Per tant, els dos lladres -anaven amb gorros i ulleres de sol perquè no se'ls reconegués i tenien un fort accent francès i aparença de joves- van arreplegar els diners que hi havia per les taules dels treballadors -els últims ingressos que s'havien cobrat-. També van robar dues bosses de mà de dues de les tres clientes -una d'elles anava amb una criatura- que hi havia en el moment de l'atracament.

Després van fugir amb un Peugeot blanc cap a la N-II en direcció a Girona i van abandonar i incendiar el vehicle a tocar aquesta via, la carretera que dóna accés a Sant Esteve de Guiables. Els Bombers van actuar per apagar l'incendi. Van fugir amb un segon automòbil, que duia el tercer còmplice de l'atracament. Tot i els fets no es van lamentar ferits. A l'interior de la sucursal en el moment dels fets hi havia quatre treballadors i tres clientes del poble.

Els Mossos d'Esquadra per la seva banda han iniciat una investigació -l'Àrea d'Investigació Criminal se n'ha fet càrrec- i ahir van estar prenent declaració als afectats i testimonis. També van buscar mostres dins l'entitat bancària i alhora la policia va muntar diversos controls als voltants de Bàscara i en punts estratègics de la geografia per enxampar els delinqüents. En tancar l'edició, no s'havien produït detencions.

Els assaltants van actuar al voltant de les onze del matí i segons veïns de la zona van estar passejant i voltant amb els dos cotxes pel poble durant el matí i segons l'alcalde, Narcís Saurina, un dels vehicles feia fins i tot vigilància davant del banc. De fet, se'ls va veure anant a comprar al supermercat, mirant-se l'estanc i d'altres botigues.

Finalment però van escollir la sucursal de La Caixa per fer el cop. Es tracta d'un entitat bancària situada a peu de carretera, al carrer Girona i un bon punt per fugir ràpidament, tal com van fer els delinqüents en direcció a Girona.

L'últim atracament a l'Alt Empordà en una sucursal bancària va tenir lloc el 16 d'abril del 2014 quan un atracador va entrar a una sucursal de La Caixa de l'Escala i se'n va emportar 154.000 euros. Els Mossos van detenir Jorge Ramón Ruiz Escalante, un atracador molt conegut.