Una noia de 17 anys va aconseguir escapar ahir d'un incendi a casa seva a Figueres saltant pel balcó del primer pis del domicili. La jove va patir diverses contusions a causa de la caiguda i va haver de ser atesa per inhalació de fum. El SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) va descartar d'entrada gravetat de les ferides però la noia estava molt nerviosa quan l'atenien. Finalment, la van traslladar en helicòpter medicalitzat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Fruit de l'incendi, les causes del qual encara es desconeixen, es va desallotjar el bloc del carrer Calçada de Tapis, situat al costat del Parc de les Aigües. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses dotacions de Bombers, SEM, Guàrdia Urbana de Figueres i Mossos.

L'incendi es va produir quan faltaven pocs minuts per a les quatre de la tarda en l'aparell d'aire condicionat que hi havia a la galeria exterior -un balcó- d'un edifici de dues plantes plurifamiliar i des d'on la noia de 17 anys es va precipitar. La jove va caure d'una alçada de tres metres. En arribar-hi, els efectius d'emergències van anar a atendre-la en un pati interior de la planta baixa. El cop, finalment, no va ser tan fort perquè les línies d'estendre roba amb què va impactar van frenar-la.

Els Bombers ràpidament van pujar a apagar el foc, que es va iniciar a l'aparell d'aire condicionat, i que llavors es va expandir, segons els Bombers, per una pila de roba i una rentadora. El sostre d'uralita, que comunica amb el pis del cantó, també va quedar afectat i l'incendi va cremar alguns estris que hi havia emmagatzemats.

Finalment, les flames van afectar també la finestra que va al menjador del pis de la noia i per tant tot el pis va quedar fumat. A les quatre i deu minuts, els Bombers van donar el foc per apagat i els veïns van poder tornar a casa seva.