L'Ajuntament de Roses parlarà amb l'entitat organitzadora de l'empaitada d'ànecs abans de decidir si es deixa en mans de la ciutadania a través d'un referèndum la decisió sobre si es manté o bé s'anul·la la festa com demanen les entitats animalistes.

La pressió dels que estan en contra de l'activitat està obligant l'Ajuntament a prendre definitivament una decisió. Teníem previst fer-ho amb referèndum tal com havien acordat CiU amb Gent del Poble en formalitzar el pacte de govern, però podria optar per descartar-se. No només va haver-hi protestes i incidents amb un ressò internacional sinó que s'han entregat gairebé vuitanta mil signatures.

La regidora del PSC, Olga Simarro, i el del PP, Àngel Tarrero, van insistir al ple celebrat dilluns en si havien pres una decisió perquè els constava que s'estaven valorant fer algunes accions referents a això. El regidor de Festes, Francesc Giner (GdP), no va voler avançar cap on anaven les intencions del govern. Únicament va explicar que abans de prendre una decisió volen parlar amb les entitats que des de fa anys organitzen l'activitat.

El regidor d'Unió, José Valdera, va recriminar al govern que encara no li hagin respost perquè aquesta entitat rep una ajuda de 6.000 euros quan per regla general, va dir, no es dóna més del 50% del cost de l'activitat.

L'empaitada d'ànecs forma part de les cucanyes que se celebren durant la Festa Major. Des de fa anys l'empaitada és polèmica però la imatge d'una participant colpejant amb un ànec una persona que gravava ha donat la volta al món. L'Escala ja ha suspès l'empaitada de la Festa.