El cap de llista d'ERC i regidor a l'Ajuntament de Figueres, Albert Testart, va entregar ahir l'acta de renúncia de regidor per motius personals. Descarta discrepàncies amb el grup i ho atribueix a un canvi professional que li impossibilita continuar dedicant-se a les tasques que requereix ser regidor i cap de llista de la segona força política a la ciutat.

El fins ara regidor va explicar que l'empresa per la qual treballa, el Consorci d'Aigües de Barcelona, trasllada per motius jurídics la seu, des de Barcelona a Manresa. Testart és des del 2012 el gerent de la Gestió integral del cicle de l'Aigua. Fins ara el TAV li permetia invertir poc temps en desplaçaments, va explicar, però el trasllat suposarà gairebé tres hores de cotxe cada dia. Per Testart "són moltes hores dedicades a la feina i menys capacitat de dedicar-me a la gestió política i a l'acció política". En aquest sentit, ha assenyalat que podria continuar assistint a les sessions plenàries i fent la tasca institucional, però no "tota l'acció de carrer, amb la ciutadania, tot el contacte que és necessari per a qualsevol portaveu i més de la segona força electoral de la ciutat". El cap de llista recorda que van ser la segona força més votada, amb tres regidors, i que això suposa que s'ha de treballar per "construir una alternativa a l'actual govern" que implica una dedicació que ell no serà capaç de donar. Albert Testart va insistir que a partir del canvi laboral no podria tenir "la dedicació que es mereixen els 1.960 ciutadans que van posar la confiança" en ell i el seu grup.

Va apuntar que és una persona, republicana, independentista, que creu que Catalunya ha de construir un estat i, per tant, és un espai on diu que se sent còmode i per això l'ha encapçalat però es desvincula de la feina política perquè li és impossible de fer-la.

Tot i que hi havia hagut algunes discrepàncies després d'eleccions amb militants i amb el partit, va descartar cap desavinença, i considera les que hi ha hagut normals a qualsevol partit, i va insistir que ha de dedicar moltes hores a la feina. Testart no és militant i la renúncia suposa desvincular-se del grup. Sí que ho és, en canvi, el número quatre de la llista, Jordi Giró, advocat de professió. Agnès Lladó i Maria Perpinyà són les altres dues regidores del consistori que ahir van acompanyar Testart en una compareixença. Al ple ordinari que se celebrarà avui ja no es comptarà amb la presència del fins ara regidor.