Figueres ha començat les obres de la nova oficina de turisme a l'edifici de l'antic escorxador reconvertit en la Casa Empordà. La nova seu substituirà l'actual de la plaça del Sol i s'espera que estigui enllestida l'abril de l'any vinent.

L'oficina és un dels equipaments que es va preveure dins el projecte de reforma de l'antic escorxador com a nou espai de promoció turística i cultural, la Casa Empordà. El canvi d'ubicació suposarà apropar-la al centre històric, a tocar de la plaça de la Palmera i del carrer Narcís Monturiol, on van néixer, entre altres personatges importants, Salvador Dalí. Juntament amb altres projectes destacats que es preveuen a l'edifici, com el centre de productes de l'Empordà, s'espera que aquest indret sigui un punt d'atracció i difusió turística. Per acabar el projecte faltava l'oficina de turisme i el centre de productes que s'ha de posar a concurs. Pel que fa a l'oficina de turisme, els treballs es van aturar després de no poder accedir a una subvenció. El mes de març d'aquest any es va decidir posar a licitació i afrontar la inversió de 550.000 euros amb fons propis. Tot i això, finalment l'Ajuntament s'ha pogut acollir a una ajuda de 400.000 euros d'Empresa i Ocupació per dinamitzar l'entorn amb l'adequació del recorregut per a vianants entre la plaça Elíptica i la plaça de l'Escorxador, l'arranjament de l'aparcament dissuassiu de la carretera de Llançà i el trasllat de l'oficina. Tot i estar situada a l'edifici, tindrà una entrada independent per la part exterior.

Rotonda a la plaça del Sol

L'edifici actual on també hi ha la seu de Comerç de Figueres es mantindrà, però l'entorn serà sotmès a la una reforma. Està previst que Foment construeixi un giratori de grans dimensions per regular el trànsit. El centre estarà enjardinat i s'hi trobarà aquest edifici.