L'Ajuntament de Roses ha aprovat una modificació al POUM per tal que uns terrenys privats cedits per un particular a primera línia de mar es converteixin en jardí públic La finca té un total de 2066 metres quadrats. Es farà un concurs per redactar un projecte per a l'espai. L'oposició demana que es compleixi el destí previst i que sigui un espai amb accés per a tothom i de forma gratuïta.

Els terrenys estan situats entre l'avinguda de Rhode 209-221 amb una façana de 25 metres i el carrer dels Pescadors amb 33,40 metres. En total els més de dos mil metres quadrats de la propietat del Mas de les Figueres de Josep Oriol Martí amb qui, tot i que és una cessió voluntària, s'hi ha estat negociant durant temps. El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Carles Pàramo, va explicar que demana que sigui un espai obert durant tot el dia, tant per a l'ús com a espai d'oci com de pas entre el carrer Pescadors i avinguda de Rhode. Només es tancaria duarant la nit. A més, es permet construir un edifici de com a màxim 250 metres quadrats amb planta i soterrani perquè s'hi facin activitats culturals. El jardí estava qualificat de jardí protegit privat i s'ha tramitat la modificació puntual al planejament perquè sigui un jardí protegit públic. El tràmit es va tancar al darrer ple, on es va explicar que s'ha cedit sense cap mena de compensació. S'han hagut de demanar informes o autoritzacions a altres administracions com Costes de l'Estat o Cultura de la Generalitat perquè el Mas a tocar la finca és un Bé Cultural d'Interès Local.

Els grups del consistori van remarcar el valor dels terrenys, entre altres coses per la ubicació. El regidor d'ERC, Joan Plana, constatava que "és tot un luxe tenir un jardí d'aquestes característiques davant de mar". Des del PP, Manel Escobar, va demanar que es garantís l'ús per a tothom sense condicions i que no passés com a la Ciutadella, que el considera un espai amb limitacions d'accés.

El regidor Carles Pàramo va explicar que serà així i que s'espera convocar un concurs públic per definir el projecte dels jardins públics. El pressupost per al 2016 inclourà una partida per poder-lo convocar en breu.