A vegades la realitat supera la ficció. Això és el que va succeir diumenge al peatge fronterer del Voló, quan un cotxe amb tres ocupants -dos d'ells menors d'edat- no es van aturar en un control que tenien muntat els agents de la policia fronterera francesa. A partir d'aquí va començar una persecució del cotxe, un Volkswagen Polo amb matrícula espanyola. Va fugir a gran velocitat cap a França i els agents ràpidament van muntar un dispositiu per aturar-lo al peatge següent, però en veure els policies, el conductor va fer mitja volta enmig de la calçada i va enfilar a l'A-9 en direcció contrària.

Segons va avançar L'Indépendant, alguns testimonis van assegurar que el vehicle va arribar a una velocitat de més de 160 quilòmetres per hora, fet que va posar en perill els conductors que venien de cara. Malgrat tot, el fugitiu es va posar al carril d'emergències i al cap d'una estona, la Gendarmeria va informar els policies de fronteres que el vehicle que buscaven havia aparegut a una rotonda que hi ha després de la sortida nord a Perpinyà 17 quilòmetres després.

Ràpidament van buscar els ocupants i van trobar-los a prop d'un restaurant amagats. Els dos menors van resultar ferits i el conductor, de 33 anys, va ser detingut en estat d'embriaguesa. L'home no tenia carnet de conduir i a més el cotxe era robat. A més, acabava de sortir de la presó.