El departament de Costes de l'Estat no vol continuar permetent que es malmetin espais litorals protegits perquè durant l'estiu s'hi estacionen els vehicles. Fa unes setmanes es va portar a terme una regeneració d'una de les platges de Sant Pere Pescador utilitzada des de fa anys com a zona d'aparcament. L'actuació pretén servir per recuperar les dunes i la vegetació en un espai que està dins el Parc Natural dels Aiguamolls. L'actuació ha molestat l'Ajuntament de Sant Pere però des de Costes han recordat que des de fa anys se'ls reclama que resolguin els seus problemes d'aparcament i deixin d'estacionar a la platja.

Fins ara l'espai on s'ha actuat era un aparcament davant d'un dels càmpings de Sant Pere, la Gaviota, i un dels punts on s'estaciona, tot i que està en un punt sensible. El cap de Costes a Girona, Jordi Planella, ha explicat que és una actuació amb molt d'interès per part tant de l'Estat com del departament de Medi Ambient de la Generalitat i dels Aiguamolls per recuperar ecosistemes i perquè es conservi l'espai natural.

Dunes i vegetació

Amb una inversió d'uns 40.000 euros s'ha treballat el terreny per intentar que d'aquí un temps la vegetació tingui continuïtat i hi hagi de nou les dunes, diu Planella.

L'any passat Costes va portar-hi a terme una actuació i durant l'estiu asseguren que s'han fet malbé dunes permeten el pas de vehicles i estacionament. Fa uns mesos es va portar a terme una actuació, informen des de Costes, però l'Ajuntament, de nit, ho va tornar a refer com a aparcament. Hi va haver un contacte amb el nou alcalde, Agustí Badosa. Es va acordar que no se'ls obriria expedient per l'actuació i van acceptar ajornar-ho fins passat l'estiu.Per això no entenen que des de Sant Pere s'hagin molestat.

El cap de Costes constata que "fa molts temps que se'ls està dient per activa i per passiva que busquin parquings alternatius ?lluny de la zona de domini maritimoterrestre" i fins ara, diu, "no han buscat solucions".

Una problemàtica antiga

Sant Pere coneix des de fa anys la situació. El 2012 alguns conductors es van veure sorpresos amb les sancions a vehicles per part de la Guàrdia Civil. Es tractava del mateix punt on s'ha portat a terme l'actuació. El municipi admetia ja en aquell moment que són conscients que no es pot estacionar al límit del domini maritimoterrestre però que no disposen d'aparcaments. Aquell mateix any es va ampliar un aparcament situat a tocar de la platja de Can Sopa per disposar de més places properes al litoral però des de llavors continuen sense cap solució que permeti restringir l'accés a vehicles en aquests punts.

L'alcalde de Sant Pere, amb qui ha intentat contactar Diari de Girona sense èxit, s'ha mostrat molest públicament per l'actuació. Des d'aquest municipi mantenen des de fa anys que s'està a l'espera de poder comprar terrenys en punts propers a les platges per tal que hi estacionin els vehicles.