Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar la procedència de vuit cranis i altres restes òssies, pel que sembla humans, que un submarinista va trobar a poca profunditat a la platja dels Palangrers de Roses, més coneguda com la platja del Segon Moll.

Segons ha informat avui la policia catalana, ahir van rebre l'alerta de la Policia Local que un jove que practicava "snorkel" havia vist, al costat d'unes roques, a uns 5 metres distància de la platja i a poca profunditat, restes que semblaven diversos cranis humans i un fèmur.

Aquest migdia, agents de la Unitat Aquàtica dels mossos, amb base a Sabadell (Vallès Occidental), han inspeccionat el lloc indicat pel jove i finalment han donat amb vuit cranis, alguns incomplets, fèmurs i altres restes, semienterrades.

Les restes es trobaven prop de la costa. Foto: Rosana Vidal

La policia ha tret les restes de l'aigua i quan la comitiva judicial ha fet l'aixecament, cap a les 13:30 hores, els han traslladat en borses fins a l'Institut de Medicina Legal (IML) de Girona, on els forenses els analitzaran.

Els encarregats d'aportar llum sobre aquesta troballa són els agents de la Unitat d'Investigació de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Roses, que han posat el cas a mans del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres.

L'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, s'ha mostrat sorpresa pel lloc de l'aparició d'aquestes restes, que estaven a la vista des de fora de l'aigua, perquè segons ella "a l'estiu és una zona molt transitada".