L'exèrcit ha donat a conèixer que s'ha obert una investigació interna per esclarir el robatori d'estelades a Figueres. Els fets es remunten a la matinada del passat dijous dia 3 de desembre quan els Mossos d'Esquadra van interceptar un cotxe on hi anaven quatre militars de la base de Sant Climent Sescebes i, dins del vehicle, van trobar dues estelades. Una d'elles era la que s'havia sostret de la Rambla de Figueres aquella mateixa nit. En un comunicat, el cos assenyala que "desaprova" totalment el robatori de les banderes. "L'exèrcit és una institució compromesa amb la societat a la qual serveix i als seus ciutadans, practicant un model de ciutadania respectuós amb la legalitat i les normatives de convivència", asseguren.

Els fets es van produir pels volts de les quatre de la matinada del passat dijous 3 de desembre. Aquella nit, agents dels Mossos d'Esquadra es van adonar que tornava a mancar l'estelada situada a la part alta de la Rambla i van iniciar una recerca per la zona. A la carretera C-260, a l'altura del quilòmetre 29, a la rotonda de Vilatenim, van localitzar dos cotxes aturats, casualment en el mateix indret on es troba una altra bandera.

En veure la presència policial, els dos automòbils van intentar fugir però els mossos van aconseguir interceptar un dels vehicles. A dins hi anaven quatre militars de la base de Sant Climent Sescebes- que van ser identificats- i dues estelades. Des del cos dels Mossos consideren que els militars també volien emportar-se l'estelada que hi ha a la rotonda de Vilatenim quan van ser sorpresos pels agents.

Segons assenyalen, una de les estelades possiblement era la que s'havia sostret de la part alta de la Rambla i l'altra podria tractar-se de la bandera que hi havia al passeig Lluís Companys de la capital de l'Alt Empordà. Aquest dissabte, des del consistori de Figueres ja han avançat que denunciaran els quatre militars i, després del pont de la Puríssima, tornaran a col·locar les estelades recuperades.

Després de donar-se a conèixer aquests fets, aquest mateix dissabte al vespre, l'Oficina de Comunicació de la Inspecció General de l'exèrcit de Barcelona ha enviat un comunicat en el qual confirmen que s'ha obert una investigació interna per esclarir els fets i comprovar si membres del cos hi han estat involucrats.

Al mateix temps, asseguren que l'Exèrcit és una institució compromesa amb la societat a la qual serveix i amb els seus ciutadans. "Practicant un model de ciutadania respectuós amb la legalitat i les normes de convivència i que per tant, té un absolut respecte per la propietat publica, privada i tota mena de mobiliari urbà, desaprovant, en conseqüència, la realització d'aquests fets", destaquen, referint-se al robatori d'estelades.