L'Alt Empordà torna a tremolar. Un nou terratrèmol davant la costa de Sant Pere Pescador amb una intensitat de 2,1 graus es va fer sentir ahir a primera hora del matí. Es tractaria d'una nova rèplica del sisme que es va produir a la badia de Roses el 29 d'octubre, de 4,3 graus d'intensitat.

El seu epicentre es va situar davant el nord-est del municipi de l'Escala i el sisme va produir-se quan passaven dos minuts de dos quarts de set de la matinada. Es va situar a 10 quilòmetres de profunditat al mar davant de Sant Pere Pescador. No va causar danys ni tampoc cap tipus de problema a les poblacions de l'Empordà on es va fer sentir.

En aquesta ocasió, per ser un sisme més baix de 2,2 graus a l'escala de Ricther no va ser percebut per tota la població. Amb tot, però, sempre hi ha gent més sensible que els nota i un d'ells va ser l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, que a Twitter i a Facebook va explicar com havia sentit el sisme dient "poso els peus a terra i diria que he percebut un petit tremolor a #elportdelaselva".

Veïns del poble, així com d'altres localitats veïnes, deien per exemple "A Cadaqués també s'ha notat" i una altra veïna deia "Sí, a Roses també". I d'altres es preguntaven per què un altre sisme a la zona de l'Empordà.

Aquesta rèplica no és novetat i és que des de l'inici de la crisi sísmica del 29 d'octubre, quan es va produir el terratrèmol de 4,3 graus, hi ha hagut diverses rèpliques. L'última que s'havia detectat va ser el 19 de novembre i es va fer sentir a l'Empordà i fins i tot al sud de França. En aquest cas va ser de magnitud 3.

Cal recordar que fa una setmana l'Ajuntament de Roses va organitzar una xerrada amb dos sismòlegs de l'Institut Geològic de Catalunya per tranquil·litzar la població per la crisi sísmica del golf de Roses. En aquesta zona de l'Empordà és molt improbable que hi hagi un gran terratrèmol i els experts així ho van relatar. Tot i això, van tranquil·litzar els presents i el cap de l'àrea de Geofísica i Sismologia de l'Institut, Xavier Goula, va destacar que els sismes són imprevisibles i que en el cas del fenomen que ha viscut l'Empordà els últims mesos va relatar que com el terratrèmol de 4,3 graus que es va produir la matinada del 29 d'octubre cada any se'n produeixen 12.000 al món i que l'equivalent de l'energia alliberada amb aquest fenomen va ser de 56.000 kg d'explosius. I va recordar que les rèpliques són habituals i que l'endemà n'hi va haver 18.