L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) preveu fer la consulta per decidir la ubicació del nou pavelló de la ciutat el cap de setmana del 27 o 28 de febrer perquè els han comunicat que no era possible fer-la coincidinr amb les eleccions generals del 20D, com plantejaven inicialment. Paral·lelament, l'alcaldessa, Marta Felip, diu que properament explicaran un pla d'inversions on es preveu una inversió per a l'espai així com per a la cobertura de la pista de l'escola Joaquim Cusí, com a mesura provisional. També han fet reunions amb la Generalitat, que els està ajudant en les definicions tècniques per tal que en el moment que fos possible poguessin acollir-se a subvencions.

«Anem a totes i de debò», diu l'alcaldessa. La voluntat inicial era preguntar als ciutadans abans d'acabar l'any on volen que es faci el reivindicat equipament: a darrere de l'Hotel Ronda (com proposava CiU al seu programa electoral) o bé a nord, a la zona compresa entre l'IES Alexandre Deulofeu i l'actual zona esportiva (com proposaven els socialistes). La intenció era fer-ho coincidir amb les eleccions del 20 de desembre per a així aprofitar l'afluència de votants però els han dit que no era possible fer-ho. Per això, estan acabant de treballar-ho però preveuen fer-la o bé el dissabte 27 de febrer o bé el diumenge 28.

De fet, ja tenen una proposta d'avantprojecte que van presentar als veïns el passat octubre. En ella s'hi plantejaven dues opcions: una de pavelló amb 60 x 32 metres i tres pistes transversals, que seria fins i tot més gran que l'actual, que és de 21x 30 metres. També una altra possibilitat, més compactada, de 45 x 27 metres i també tres pistes transversals. En tots dos casos s'hi preveien annexes on ubicar sales per fer-hi activitats com el tir amb arc, escacs o tennis taula. La majoria d'entitats, asseguren, es van decantar per la necessitat de fer un pavelló funcional i eficient, amb més espai entre pistes per a permetre entrenaments i competicions simultànies, bones connexions i aparcament. El Govern preveu en un pla d'inversions diners per fer-ho possible, així com també la cobertura, mentre l'espai no sigui una realitat, de la pista exterior de l'escola Cusí. La setmana passada, a més, es van reunir amb el secretari general d'Esports de la Generalitat, Ivan Tibau, per veure les possibilitat d'aconse?guir finançament per aquesta via. «No ens va dir ni que sí ni que no perquè la Generalitat està en la situació que està però ens ha apuntat els requisits tècnics que ha de tenir perquè, en el moment en què sigui possible, ens hi poguéssim acollir», diu. Paral·lelament i per fer front a la falta d'espais, Figueres va signar un conveni amb Biure per tal que alguns clubs puguin fer servir el seu infrautilitzat pavelló. «De moment, va molt bé per a les noies de gimnàstica que abans s'entrenaven al Pous i Pagès però no descartem buscar-ne d'altres mentre no estigui fet el nou equipament», assegura Felip.