Figueres galàctica ha arrancat les jornades Star Wars, que portaran una dessena d'actes que coincideixen amb l'estrena de la setena entrega de la saga. Tenen com a símbol a Figueres, la màscara de Darth Vader amb un bigoti dalinià.

Les jornades se celebraran des de divendres i fins al 19 de desembre organitzades per Oci i Ficció. Ahir al matí hi va haver demostracions i partides de jocs de taula sobre Star Wars a càrrec de Dystophian Hobbies, un establiment de Figueres; mentre a la tarda es va oferir una conferència sobre els videojocs. Va anar a càrrec del mateix establiment i del podcast Pulpo Frito.

Divendres es va estrenar una exposició, Star Wars Toons, a càrrec de l'autor Dani Zarzuelo, un dibuixant de còmics i il·lustrador que va ser present a la inauguració al bar de la Cate. Per als més petits es va oferir un taller infantil de dibuix de còmic pel mateix dibuixant. En aquest cas es va oferir com una activitat gratuïta a la biblioteca Fages de Climent.

Els actes continuaran tota la setmana i dissabte vinent hi haurà actes durant tot el dia a la Cate i la Festa galàctica per cloure lesjornades. Durant tot el dia a la Cate hi haurà estands amb productes de tota mena relacionats amb la saga i la ciència-ficció.