Creu Roja de Figueres va organitzar ahir durant tot el dia una recollida de joguines a la ciutat emmarcada en la campanya de Reis que anualment realitza l'entitat. Necessiten regals per a 700 infants (500 de la ciutat de Figueres i 200 més derivats pel Consell Comarcal) que també esperen que Ses Majestats passin per les seves llars la nit del 5 de gener. Al tancament d'aquesta edició, ja s'havia omplert una furgoneta amb aportacions de particulars. I és que necessiten uns 1.300 regals per poder donar al voltant de tres obsequis per infant. Abans de la recollida d'ahir, comptaven amb ?gai?rebé la meitat dels regals i esperen que al llarg dels propers dies més persones aportin el seu gra de sorra per la causa. Per avui a les cinc de la tarda han programat un concert solidari a l'església de Sant Pere de Figueres per seguir recaptant bona voluntat.

Tot i que la campanya de Nadal es du a terme des de fa molts anys, Creu Roja, igual que altres entitats dedicades al tercer sector, van veure com amb la irrupció de la crisi econòmica augmentava el nombre de famílies que no podien oferir joguines als seus fills per Nadal. "Aquest anys s'ha incrementat una mica respecte de l'any passat però ja no té res a veure amb el que vèiem en anys anteriors", explica en Guillem Segura, un dels voluntaris que participa en aquesta campanya. Enguany, com ell, desenes de voluntaris hauran d'atendre la nit de Reis 500 infants derivats per l'Ajuntament de Figueres i 200 més del Consell Comarcal. Són gairebé 100 més dels que es van registrat l'any passat (uns 630). Enguany, a més, tenen un repte nou. I és que necessiten joguines noves perquè sovint -malgrat la bona voluntat- es trobaven amb productes molt vells i, fins i tot, descatalogats. Per això i amb els ajuts de les administracions, compren joguets a diferents establiments. També estan pendents de l'arribada d'un lot de productes que distribueix directament Creu Roja Barcelona.

Arribar a tres regals per nen

Amb les dades a la mà, Segura va explicar divendres que comptaven aproximadament uns 500 regals dels 1.300 que calculen que necessiten. "S'ha de tenir en compte que solen ser coses petites i, normalment, intentem que cada nen tingui unes tres joguines", explica. Amb l'objectiu d'arribar a aquesta xifra, l'entitat va organitzar ahir durant tot el dia una recollida a la plaça Catalunya i la Rambla. A mitja tarda, Segura va explicar que ja havien omplert una furgoneta amb regals. La recollida continuarà avui a la tarda en un concert solidari que han organitzat, com fan habitualment, a la parròquia de Sant Pere. A partir de llavors faran el recompte per saber si encara falten joguines per sorprendre tots els nens.