L'espai "La Cate" de Figueres va acollir ahir durant tot el dia una jornada íntegrament dedicada a l'estrena de la setena entrega de la reconeguda saga cinematogràfica Star Wars. Aprofitant que el film es va poder veure a les sales de cinema divendres i en plena "ressaca" galàctica, els organitzadors de les jornades dedicades a la pel·lícula van promoure l'acte de tancament de la celebració. Els actes es van iniciar el divendres de la setmana passada.

Des de primera hora, s'hi van poder trobar estands de la cooperativa Abacus i de la botiga Dystopian Hobbies amb un assotiment de merchandising de la saga. Pel més petits, es va habilitar una zona per a manualitats i, a més, es van fer tallers de robòtica, promoguts per Edukbits, on els participants van poder conduir un robot BB-8 o naus espacials. A mig matí, s'hi va gravar un programa de ràdio dedica al nou film i a la tarda, va ser el torn de les demostracions de jocs de taula d'Star Wars.

Tampoc hi va faltar la presenació d'un llibre, la projecció d'alguns dels millors curs de gènere fantàstic i de ciència ficció estatals o una exposició amb material de la saga amb cartells o objectes de col·leccionista. Per cloure la vetllada, The Xuscos, Dj Savi i Pds Molamix van aportar la nota músical.