L'home que diumenge va clavar dues punyalades al seu veí a Figueres ha ingressat a presó provisional. Així ho va ordenar ahir el magistrat del jutjat d'instrucció número 1 de Figueres. El jutge imputa el veí de Figueres -de 41 anys i nacionalitat espanyola- un delicte de temptativa d'homicidi.

Per aquest motiu va ordenar el seu ingrés a presó provisional sense fiança. Segons fonts del TSJC, a partir d'ara les diligències es remetran al jutjat d'instrucció número 8 de Figueres, que seguirà amb la instrucció del cas.

El jutge ha trobat intencionalitat en els fets i finalment d'un delicte de lesions que en primer moment havia estat acusat per part de la policia -un cop escoltades totes les parts i vistes les proves- el magistrat va decidir ahir imputar-li una temptativa d'homicidi.

Evoluciona favorablement

La víctima, per la seva banda, roman ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Trias i Pujol de Badalona. Tot i que l'home va quedar ferit de molta gravetat, segons fonts consultades, l'home ja no està sedat. Es troba greu però evoluciona favorablement dins de la seva situació.

Cal recordar que la víctima, el veí de Figueres de 57 anys, va necessitar ser operat d'urgència quan va arribar al centre hospitalari de Badalona perquè una de les punyalades va tocar-li una artèria molt propera al cor i l'altra li va clavar a la zona de l'abdomen. D'entrada quan va ocórrer l'apunyalament el van traslladar a l'hospital comarcal de Figueres però ràpidament el van evacuar cap a Badalona, on roman a l'UCI.

Els fets es remunten a diumenge al vespre quan la víctima va anar a votar al col·legi electoral amb la seva dona i fill. Quan estaven de camí un veí amb el qual de vegades havien tingut discussions el va increpar. Després de votar, pare i fill van anar a peu cap al barri de l'Olivar, on el va apunyalar.

La víctima va anar a casa amb el fill però allà van decidir anar a la comissaria per denunciar. Van agafar el cotxe i quan van arribar a l'aparcament de davant de la seu policial es va desplomar. A partir d'aquí el van ajudar uns homes que el van portar a l'hospital de Figueres, però a causa de la gravetat de les ferides va ser traslladat a Badalona.

L'agressor va ser detingut al cap d'una hora i mitja dels fets i des d'ahir, després de passar a disposició judicial, està a presó de forma provisional.