Un camioner de 22 anys i nacionalitat romanesa va ser detingut en ser enxampat conduint begut deprés que bolqués el tràiler frigorífic que conduïa a l'AP-7. Quadruplicava la taxa d'alcoholèmia permesa. Se li va imputar un delicte contra la seguretat del trànsit. Cap més vehicle s'hi va veure implicat, però la via va resultar afectada pel vessament d'un dels dipòsits frigorífics.

El camioner va accidentar-se a la mitjanit quan es trobava al quilòmetre 38 a l'altura de Bàscara, on va bolcar el tràiler. L'alerta es va donar quan passava un minut de les dotze de la nit.

Al lloc s'hi van desplaçar cinc vehicles de Bombers, Mossos d'Esquadra i el SEM. L'home havia resultat il·lès però, segons la informació dels Mossos d'Esquadra, presentava psímptomes d'anar begut. En practicar-li la prova d'alcoholèmia va donar 0,58 mg d'alcohol per litre expirat, una taxa penalment punible, quatre vegades per sobre la permesa per transportistes, que és de 0,15mg per litre. Per això se li va imputar un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol. El detingut, veí d'Hunedodadra, a Romania, va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

A causa del sinistre viari els dipòsits del camió van resultar afectats i va provocar un vessament a la calaçada. El camió es va quedar fins al matí a l'AP-7, quan va ser retirat per una grua. Efectius dels bombers van estar-hi treballant fins a quarts de dues de la matinada. També hi van treballar l'equip de vialitat d'autopistes.