La cavalcada de Figueres va oferir ahir un celebració passada lleugerament per aigua amb més de 400 participants en un nou i més gran recorregut que buscava, a banda de millorar la visibilitat de l'esdeveniment, incrementar-ne la seguretat, perquè cada any s'hi aplega més gent.

Ses Majestats van iniciar el seguici des de la plaça Creu de la Mà amb una mica de retard i just quan les primeres gotes començaven a caure. Anaven acompanyats de diverses carrosses encapçalades per la que enguany ha capitanejat el Consell d'Infants, tot simbolitzant que els més petits de la ciutat reben els Reis de l'Orient. Com a novetat d'enguany, a més, tots les carrosses van comptar amb comparses musicals en directe i tampoc hi van faltar desenes de personatges fantàstics, cavalls i fins i tot camells, en un espectacle ideat per la companyia Drakònia, que des de fa dos anys s'encarrega de dinamitzar-lo. Malgrat això, la pluja va obligar el primer conjunt musical a tapar els instruments i els gegants, Dalí i Gala, a ballar tapats amb plàstics. El recorregut, seguit per centenars de persones que van haver de mig substituir el fanalet pel paraigua, va disseminar-se i després d'encarar el carrer Castelló, el seguici va continuar fent la volta per la plaça Catalunya.

L'espai, que l'any passat va servir per substituir la Rambla després que patís l'esfondrament, s'ha incorporat aquest any a la ruta per permetre aplegar més gent. De fet, per motius de seguretat, la Guàrdia Urbana va controlar que els assistents es quedessin a contemplar la rua des d'un lloc fix i només va permetre avançaments per darrere del vehicle de tancament. Tampoc es va autoritzar l'accés a la plaça de l'Ajuntament a aquells que hi volguessin entrar després del vehicle de tancament del seguici per evitar aglomeracions en un espai reduït. A més, amb l'objectiu de dissuadir aquells interessats a endinsar-se fins al final del recorregut a la plaça de l'Ajuntament, es va organitzar una actuació en directe i es va oferir als assistents moscatell i galetes. Finalment, després, de passar per un tram del carrer Caamaño, Ses Majestats van voltar la Rambla fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament. Allà els esperaven, com és habitual, les autoritats i l'alcaldessa, Marta Felip, que els va donar la bevinguda a la ciutat.

Felip va animar-los a ser generosos i a no deixar-se cap carrer ni cap barri, tot recordant que tampoc ho ha fet l'Ajuntment en la seva programació nadalenca fent «Nadal als barris perquè tota la mainada pogués gaudir d'atraccions a prop de casa». L'alcaldessa també va demanar als Reis que no fomentin les joguines «sexistes ni bèl·liques». «Ens agrada que hi pugui jugar tothom i que fomentin la solidaritat, l'amor i la pau», va indicar. Pels més grans, sobretot els que es van esforçar a fer les coses bé durant el 2015, « vull demanar-los que tot allò que hem escrit a les nostres cartes als Reis també ens ho porteu», va demanar.