un cas de desnonament. L'advocat dels afectats també estava imputat en aquest cas però s'enfrontava a un any de presó. Ambdós estaven processats per falsedat en document oficial però la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona els ha absolt en considerar que el fet es va produir per un error fruit d'una negligència i no per un interés explícit en obrar de mala fe.

La funcionària es va absentar entre el 4 i l'11 de desembre de 2013 per un permís que tenia i va deixar tots els expedients de tramitació urgent damunt la seva taula perquè els seus companys poguessin anar-los executant. En tornar, va veure que damunt la seva taula faltaven moltes carpetes, entre les quals hi havia la que feia referència al desnonament que ha donat peu a aquest judici. L'administrativa va interpretar l'absència d'aquestes carpetes com que el procediment ja s'havia resolt i, per això, quan l'advocat implicat en aquest cas va sol·licitar-li còpia de les diligències, el 17 de gener de 2014, ella les va elaborar.

Les diligències no existien perquè encara no s'havien tramitat però la funcionària, en no trobar la carpeta damunt la seva taula ni veure l'edicte del desnonament al tauló d'anuncis, va donar per fet que ja s'havia tramitat tot el procediment. Així que va elaborar dues diligències, un edicte i una notificació a les quals, a més, va posar dates de 9 de desembre de 2013, quan ella havia estat absent. I l'advocat els va firmar.

La funcionària creia que només reproduïa un document que ja estava fet però que no trobava i, a més, els seus companys de feina li havien dit que tots els expedients acumulats damunt la seva taula es van resoldre en la seva absència.

Encara que el tribunal exonera la funcionària, li retreu que podia haver-se estalviat aquest procediment si en arribar hagués fet una ullada al programa informàtic utilitzat en l'administració de justícia i on constava que les resolucions no s'havien tramitat.

Pel que fa a l'advocat, també ha resultat absolt perquè va firmar la notificació en el lloc de la procuradora. Encara que va signar sense mencionar que ho feia en substitució de la procuradora tampoc es pot entendre que va falsificar la firma perquè ell va rubricar amb el seu nom particular.