El fuster d'Orriols que presumptament traficava marihuana ocultant-la en taules amb doble fons era l'únic dels tres detinguts en l'operació Mala Herba que es trobava en presó provisional des del passat 11 de desembre, quan la Guàrdia Civil va desmantellar aquesta organització i va comissar 121 quilos de marihuana preparats per enviar a Europa i 2.399 plantes en tres naus sense activitat d'Orriols, Riudellots de la Selva i Montcada i Reixach. L'Audiència Provincial de Barcelona va decretar dimecres la llibertat sense fiança però amb l'obligació de comparèixer cada 15 dies al Jutjat d'Instrucció número 4 de Cerdanyola del Vallès, on s'instrueix el cas.

L'advocat Sergio Noguero, que representa els interessos del presumpte traficant, va recórrer la presó provisional del seu client al·legant durant la vista d'apel·lació que els fets no són prou greus com per admetre aquesta mesura, tenint en compte que el codi penal ho castiga amb un màxim de quatre anys de presó -sempre que no hi hagi circumstàncies atenuants que permetin rebaixar la pena-, el fuster manca d'antecedents penals i no es pot considerar que segueixi amb aquesta activitat, té sobradament acreditat el seu arrelament, manté la custòdia de dos fills, té els seus pares a càrrec i s'ocupa de la fusteria.

La secció tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona ha fet seves totes les al·legacions del lletrat defensor i l'ha deixat en llibertat sense fiança.

L'operació Mala Herba es va inciar el 8 de setembre quan van comprovar que el fuster transportava taules amb doble fons fins a una empresa de mudances de Montcada i Reixac. Les sospites els van dur a obrir les taules, descobrint 121 quilos de marihuana dins. Això els va dur a intensificar la vigilància al fuster fins descobrir que visitava amb molta freqüència una nau de Riudellots on hi havia el cultiu de marihuana.