Que Jordi Riera Bosch estigui en parador desconegut va impedir que ahir se celebrés el judici contra els seus dos còmplices en l'assalt violent al domicili d'un veïns de Vila-Sacra la tarda de 19 d'abril de 2012. Ehsan Ulilao i Niudassar Chaudhry van pactar set anys, un mes i quinze dies de presó per un delicte de temptativa de robatori amb violència i intimidació amb instrument perillós, temptativa d'homicidi i falta de lesions. S'enfrontaven a 12 anys de presó i els seus advocats, Obduli Rivas i Paola Berta, van aconseguir un acord d'última hora amb el fiscal. També hauran de pagar 23.600 euros en concepte de responsabilitat civil.

El reconeixement dels fets suposa que els processats admeten que durant l'assalt anaven armats amb un matxet de 12 centímetres i un tornavís de 27 centímetres i tenien intenció de matar la dona per robar-li les joies. Per aconseguir-ho, Ehsan Ulilao la va tirar al terra i va fer-li un tall de nou centímetres al coll -la dona va necessitar 20 punts de sutura- en un punt gairebé vital.

Mentrestant, Niudassar Chaudry va encarregar-se del marit, a qui també va tirar violentament al terra i li va col·locar el tornavís al coll per intimidar-lo.

L'aparició d'un veí en aquell moment va alterar els plans dels delinqüents, que van escapar-se sense aconseguir els diners i les joies que havien anat a robar. A l'exterior de l'habitatge es trobava el seu còmplice, Jordi Riera Bosch, amb el cotxe en marxa preparat per fugir.

El veí del matrimoni va poder anotar la matrícula, que va facilitar a la policia i va ser clau per detenir dos dels tres implicats.

Ehsan Ulilao està en presó provisional des de la seva detenció i aquest temps se li descomptarà de la condemna. El seu company, Niudassar Chaudry, ara haurà d'ingressar -estava en llibertat provisional.