L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha confirmat als veïns d'Empuriabrava, en una xerrada per presentar projectes per la zona, que mantindrà la zona blava fins que acabi la concessió. El nou govern defensa que això els permet tenir diners per fer inversions com la reforma del passeig marítim. El que sí s'acorda amb la concessionària són millores com la publicitat dels trams gratuïts o les bonificacions que per desconeixement alguns usuaris no se'n beneficien.

«Queden cinc anys de contracte de zona blava» i si es retirés «hauriem de pagar indemnitzacions». Ho deia l'alcaldessa Assumpció Brossa responent una veïna a la presentació pública dels regidors de barri i el procés de participació en la tercera fase de reforma del passeig. Els assistents van aprofitar per tornar a preguntar per l'aparcament de pagament que des de fa anys genera molt rebuig i que els convergents fins i tot es van comprometre a retirar perquè l'empresa no havia complert amb les clàusules de la concessió en relació als pagaments. Al final no es va obrir cap expedient i s'espera que la concessió com a mínim continuï fins que s'acabi.

Cartells informatius

L'alcaldessa de Castelló va descartar allargar-la més mesos l'any coïncidint amb la dinamització del passeig com va preguntar un dels assistents a la reunió al centre cívic d'Empuriabrava. Una altra preocupació és el poc coneixement de mesures com les d'aparcar per cinc euros tot el dia al passeig d'Empuriabrava. L'alcaldessa va explicar que s'han adonat que alguns usuaris no coneixen per exemple que el dissabte al matí és gratuÏt perquè hi ha el mercat. Per això està previst col.locar panells informatius clars que especifiquin les mesures que ajuden a dinamitzar la zona.