L’Ajuntament de Roses demanarà a les entitats organitzadores de l’empaitada d’ànecs i els correbous que busquin alternatives per poder continuar celebrant les activitats sense animals. Es farà en una propera reunió i després de rebre els representants de diferents col·legis d’advocats, que els han confirmat que hi ha denúncies als jutjats.

«Nosaltres volem que siguin les mateixes entitats que deixin de fer-ho, que posin alternatives a les seves activitats», ha explicat el regidor de Festes. Això és el que van transmetre als responsables dels col·legis d’advocats. Aquests els van comunicar que les denúncies podrien acabar per la via judicial. Giner explica que fins ara s’ha focalitzat l’atenció sobre els ànecs i no els correbous perquè els segons estan regulats per llei.

Tot i això els han manifestat que tenen intenció de litigar també per l’altra celebració després de fer suprimir la dels ànecs. El que considera que seria poc lògic és que «ens carreguem una festa tradicional catalana i l’altre es mantingui durant anys» mentre no es resolgui un possible litigi judicial.

Negociació amb les entitats

L’Ajuntament de Roses va mantenir una primera reunió amb les entitats organitzadores de les activitats de la Festa Major i ara ­n’esperen fer una segona on se’ls demanarà alternatives. Si no ­acabés bé, diu el regidor, s’optaria per ­presentar una moció al ple per ­prohibir l´ús dels animals per a­ ­espectacles. Al municipi ja es va aprovar una moció, a iniciativa de Gent del Poble, i fa un parell d’anys que restringeix la presència de circs amb animals exòtics.