L'oposició en bloc va tombar ahir al ple de Figueres l'aprovació definitiva del projecte d'obra municipal de local social a l'estadi de futbol de Vilatenim, valorat en més de 130.000 euros. La situació va evidenciar per primera vegada la força dels grups davant d'un govern sociovergent en minoria que, fins ara i en diverses ocasions, ha comptat amb el suport d'un dels dos regidors del PP, Diego Borrego, amb qui tenen un acord.

La situació que es va viure ahir només s'havia donat -i per sorpresa del propi Govern- en la primera aprovació del cartipàs municipal quan el PP es va fer enrere de l'acord que CiU i PSC havien signat amb la seva portaveu. Des d'aleshores, i amb una visible divisió interna, havien comptat amb l'abtenció o el vot favorable de Borrego en temes de governabilitat i també en assumptes cabdals i polèmics com ara la compra del local del carrer Sant Pau. Ahir, però, tots hi van votar en contra argumentant que no consideren que l'obra sigui una inversió prioritària en aquests moments. El dictamen, per tant, va quedar desestimat per deu vots negatius (faltava una regidora de la CUP) i nou a favor (un dels regidors de CiU, Jordi Masquef, es va haver d'absentar per estar vinculat a la Unió Esportiva de Figueres).

Un altre dels temes polèmics va ser la modificació del lloc de treball de la plaça de director d'Urbanisme (encara pendent de convocar-se) i l'acceptació de l'actual gerent d'Ecoserveis, Jordi Cabot, com a director de Serveis Urbans després que hagi guanyat el concurs de mèrits. En el primer punt, l'alcaldessa, Marta Felip, va insistir en què es canvi es devia a la voluntat de matitzar que aquest càrrec ha de tenir funcions de coordinació entre àrees més que no pas la de fer d'arquitecte, perquè la plantilla municipal ja en té. Malgrat això, la majoria de grups de l'oposició es van mostrar crítics amb el model de càrrecs del Govern i la portaveu del PP, a més, va manifestar que amb la modificació s'hi podia presentar, fins i tot, un "filòsof" i que això no tenia cap sentit. Finalment, es va aprovar amb el vots de CiU i PSC; les abstencions del PP i C's i els vots en contra de Compromís, la CUP i ERC. Pel què fa al càrrec de Serveis Urbans, també van criticar-ne la idoneïtat i, fins i tot, ERC, que havia donar suport a la convocatòria del càrrec, va canviar de posicionament perquè s'havia manifestat que l'havia d'assumir un enginyer i que Cabot era llicenciat en Ciències Ambientals. Felip va defensar-ne la trajectòria, però el punt només va tenir els suports del Govern i l'abstenció de Borrego. La resta hi van votar en contra.

D'altra banda, es va aprovar la moció de suport a la resolució sobiranista del Parlament. El Govern no en va votar la urgència al desembre però ahir es va tirar endavant amb matisos amb els vots de tots els regidors de CiU (excepte Manuel Toro, d'Unió)), CUP, ERC, l'abstenció de Compromís i els vots en contra del PSC, Toro i PP. C's, com ja va fer al desembre, es va absentar durant tot el debat del punt.