07 de febrer de 2016
07.02.2016

Figueres s'imposa en el Dissabte Transfronterer de Matemàtiques

Dels quatre tallers del concurs, tres els van guanyar parelles de la capital altempordanesa És la cinquena edició que se celebra

09.02.2016 | 07:12
El concurs es va celebrar ahir a Figueres.

Un centenar de joves de quart d'ESO i batxillerat d'una desena d'instituts gironins i del sud de França van competir ahir durant tot el matí en la cinquena edició del Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l'Alt Empordà celebrada al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres.
Els alumnes de Figueres s'han imposat en aquesta edició. Dues parelles de l'IES Alexandre Deulofeu van fer-se amb el premi de "Papiroflèxia i matemàtiques: el paper de la geometria" i "I si la suma dels angles d'un triangle no valgués 180 graus?". També una parella de l'IES Ramon Muntaner de Figueres va guanyar en el taller "Jugant amb l'atzar utilitzant nombres aleatoris", mentre que "Votacions i eleccions: No tan fàcil com sembla però podríem fer-ho millor" el va obtenir una parella de l'IES Ridaura de Castell Platja-d'Aro.
L'acte va comptar amb la directora de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, i el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook