L'antiga depuradora de marisc de Roses, desocupada i en estat ruïnós des de fa més de dos anys, podrien desapareixeran en els propers mesos. L'Estat va signar dilluns la reversió de la titularitat de l'espai, un pas previ a executar les obres per enretirar la infraestructura. Tot i que no s'ha posat data, l'Estat s'ha compromès a alliberar l'espai abans de final d'any perquè l'Ajuntament el converteixi en un zona de passeig i turístic.

L'Estat retirarà les construccions de l'antiga empresa en els 3000 metres quadrats que ocupa davant de mar, a la carretera del Far. El seu estat de degradació generava preocupació i mala imatge. L'Ajuntament de Roses va emetre un informe el mes de maig de 2015 per a la declaració formal de l'estat ruïnós de les antigues edificacions, mentre que el passat mes de novembre va sol.licitar personalment a l'Estat el seu enderroc.

El Reglament general de Costes obliga a signar la reversió dels terrenys a l'Administració de l'Estat abans de procedir a l'enderroc. El cap del servei provincial de Costes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a Girona, Jordi Planella, i el responsable del servei de Costes de la Generalitat, Juan Francisco Barroso, van signar dilluns, amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, l'acta de reversió.

Una vegada alliberat l'espai, segons l'Ajuntament, l'Estat permetrà que l'Ajuntament el pugui condicionar com a zona de passeig i esbarjo. L'objectiu és ampliar els atractius conjuntament amb el Far, el castell de la Trinitat, el camí de ronda i la platja dels Palangrers, en una nova oferta de mar, cultura i oci.

L'espai al front marítim va ser ocupat durant anys per una empresa va portar a terme l'activitat depuradora de marisc amb una concessió que una vegada finalitzada els va obligar a buscar un altre emplaçament. Les noves instal.lacions s'ubicaran al port on ja porten a terme part de l'activitat. Mentrestant, les construccions s'han anat degradant generant mala imatge turística i preocupació pel perill si algú accedeix a l'interior.