El delegat sindical del CSIF a la Junta de Personal de l'Ajuntament que va renunciar al càrrec diu que no ho va fer pels motius al·legats pel sindicat en un comunicat, sinó que la decisió "ha estat motivada principalment pel fet de no sentir-me gens a gust amb la línia del sindicalisme radical del CSIF". L'exmembre, agent de la Guàrdia Urbana, també fa una "crida" a reflexionar sobre si aquesta és la via "correcta i favorable per a la defensa dels veritables interessos dels treballadors".

En un escrit que ha fet arribar a aquest diari en resposta al comunicat sindical que denunciava reunions sense tota la Junta de Personal, acusa de liderar aquesta línia a "la persona que ostenta actualment la presidència de la Junta de Personal, essent el detonant final la subtil jugada d'aquesta per excloure'm de participar a la Mesa General, ni tan sols figurar-hi com a suplent, com estava fins ara". A més, diu que "pretén instaurar el monopoli i control de tota acció sindical que es dugui a terme en aquest Ajuntament, a més de no tolerar cap mena de dissidència ni pensament contrari al seu". Pel que fa a la polèmica reunió amb el cap de la Guàrdia Urbana, diu que tot es va enquadrar "dins l'àmbit de la llibertat de reunió i d'acció sindical (...) També convé aclarir que ningú dels presents tenia cap pretensió de suplir l'àmbit de representació de la Junta de Personal, ni del Comitè de Prevenció, simplement es va tractar d'un intercanvi d'opinions sobre assumptes estrictament referents a la Policia". Tot plegat, afegeix, amb l'objectiu de "reconstruir i normalitzar l'ambient de cordialitat i confiança mútua entre el cap de la Policia i els representants sindicals de la Guàrdia Urbana i anar-lo fent extensiu a la totalitat de la plantilla". Una reconstrucció, diu, que es contraposa amb la tasca "de tensar i enterbolir l'ambient de treball" que, segons el seu parer, practiquen des del sindicat.

L'exdelegat sindical admet que entre el 2013 i el 2014 es van viure moments "molt desagradables i de molta tensió" al cos policial. Uns fets sobre els quals s'han fet denúncies, contenciosos, procediments administratius, inspeccions, querelles criminals o notes de premsa, que "periòdicament van sortint perquè tothom ho tingui ben present". "No dubto que aquesta situació està sent un calvari per a les persones que, d'una manera o altra, es veuen afectades pels fets però tampoc és just que la setantena de persones que som aquí i no tenim res a veure hàgim de pagar-ho dia a dia", insisteix.