La Policia Nacional ha arrestat un traficant que, en veure's sorprès pels agents quan l'investigaven, va deixar el seu cotxe abandonat després de fugir. A dins li van trobar dos paquets amb 550 grams d'heroïna. Els agents, però, li'n van trobar 7,1 quilos més quan van accedir a una habitació d'un pis que tenia rellogada a Figueres. Estava amagada, entre d'altres llocs, dins d'una rentadora i una maleta. La droga comissada per la Policia Nacional, si hagués entrat al mercat negre, hauria pogut vendre's per valor d'uns 200.000 euros.

L'home va poder ser localitzat i arrestat al cap de sis mesos de la seva fugida a Empuriabrava, on ara s'amagava. En el moment de la seva identificació li van comissar 3.000 euros i diverses targetes SIM de telèfon mòbil que duia a sobre. El detingut, Azddine R., té 25 anys i és de nacionalitat marroquina. El jutge de Figueres en va decretar el seu ingrés a presó.

L'home feia servir el pis de Figueres com a base de distribució d'heroïna i hi anava un parell de cops per setmana. Només hi estava una estona i, després de fer la transacció, marxava, tal i com va poder comprovar la Policia Nacional durant l'operació.

De fet, el fugitiu tenia llogada des de feia un mes, de forma verbal, una habitació del domicili habitual d'un altre marroquí, que es troba al carrer Sant Pau de Figueres. S'havia cuidat de tots els detalls perquè no fos descobert i fins i tot havia assegurat amb un cadenat el pany perquè no se sabés què emmagatzemava a l'interior.

Un comís molt inusual

El comís de gairebé 8 quilos d'heroïna és un fet força inhabitual a la província. Normalment, la Policia Nacional intervé petites quantitats en controls a la Jonquera i d'altres operacions de cossos policials.

En aquest cas, se sospita que la droga va entrar per la ruta dels Balcans i va arribar fins a Bèlgica i Holanda. I després l'heroïna va arribar fins aquí a Figueres. El detingut era el majorista i, en paquets de mig quilo en mig quilo, proporcionava la droga a d'altres petits traficants. En ser descobert, el dia del mes d'agost que va fugir amb el seu cotxe es va amagar i el van detenir finalment a Empuriabrava. L'home no tenia antecedents però sí residia de forma il·legal a Espanya.

Les investigacions del cas van ser realitzades pel Grup Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria de Figueres, amb la col·laboració del Grup Operatiu d'Estrangeria de la mateixa dependència, la Brigada Provincial de Policia Científica de Girona i la Unitat de Guies Canins de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.