16 de febrer de 2016
16.02.2016
40 Años
40 Años

Reclamen desencallar el conveni per obrir el teatre del Bon Pastor

La plataforma Figueres Democràcia reuneix regidors de l'oposició i entitats veïnals per mirar de buscar solucions al barri de Sant Joan

17.02.2016 | 07:14
La reunió es va celebrar ahir al vespre al teatre del Bon Pastor.

La plataforma Figueres Democràcia va reunir ahir al Teatre del Bon Pastor representants d'entitats veïnals, veïns i regidors de l'oposició per parlar sobre la proposta que han fet d'un pla de reforma al barri de Sant Joan i també per abordar el conveni entre l'Ajuntament i el Bisbat, que des de fa mesos està pendent i que permetria obrir aquest espai a entitats i associacions, en un intent de treballar per acostar el barri a la ciutat. També, però, es va criticar la manca d'"acció municipal", tot reivindicant la urgència de fer-hi una actuació urbanística amb enderrocs, no només dels habitatges d'Incasòl, sinó també dels sindicals.

"Ja que hi ha regidors presents, els demano que intercedeixin per desecanllar el conveni que primer estava a l'àrea d'acció cívica i ara a Cultura. L'últim que em van dir era que el tenien encallat a Patrimoni", va dir el mossèn, Josep Taberner. La intenció és que l'espai es converteixi en un equipament més de la ciutat amb caràcter "especial", que pugui equiparar-se a la Cate o al Jardí. Però no només això. A la trobada, Alfons Romero va demanar suport per tirar endavant el projecte de transformació del barri. En aquest sentit, va dir que calen accions reals per acabar amb "un gueto en expansió". Una exprofessora, Íria Gibert, "coneixedora de la problemàtica", va apostar per un projecte transversal similar al de la Mina.

Per la seva banda, els partits de l'oposició presents (C's, PP, ERC i CUP) van defensar la necessitat d'un pacte de ciutat i van afirmar anar a una en un tema cabdal per a la ciutat. Tots van coincidir a dir que l'equip de Govern no fa prou i van recordar que la darrera Comissió al barri no es reuneix des de fa un any. També van afirmar que als pressupostos d'enguany no es contempla cap partida per fer-hi actuacions tot i que hi havia un projecte. A més, Romero va recordar que dues de les eines que hi havia, el POUM i les ARE, estan parades. "Hi ha d'haver mesures socials però s'ha de tornar a la civilització", va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook