El Gin Kontos (amb plàncton i fonoll marí), el Grota, que se serveix en porró, o el còctel de Ferrero Rocher són alguns dels espectaculars còctels que Manel Vehí ofereix al conegut Boia Nit de Cadaqués i que ara s'exportaran a un local a Barcelona. Desembarca al DOBLE by Manel Vehí, un local que ja existia i que, reconvertit, obrirà avui les portes a les set de la tarda al passeig de Gràcia, 116, amb una carta que ofereix una trentena de creacions trencadores. El local està situat sota el restaurant del cuiner Paco Pérez, L'Eggs.

«Còctels d'autor, molt personals, on jugo amb tècniques de l'alta cuina (aires, escumes, diferents textures i temperatures) i sabors que he descobert per tot el món». Així són les creacions del jove empresari, segons relata ell mateix. L'experiència obtinguda a diferents països ha deixat petjada als còctels, en els quals es poden assaborir fruites tropicals -com la guaiaba, la guanàbana, el lulo, els xilis-, però també productes molt de Cadaqués, com el plàncton o el fonoll del Mediterrani. Herbes aromàtiques i flors comestibles conreades en el seu propi hort a l'Empordà són uns altres elements que, amb una fusió de tècniques i ingredients culinaris, converteixen la seva proposta en única.

La cocteleria d'autor que ara obrirà a Barcelona serà un pas més en la meteòrica trajectòria de Vehí, que amb 29 anys ha passat per les cuines d'El Bulli i Tickets, dels germans Adrià; el Jaleo, de José Andrés, a Washington; i l'aprenentatge a The Aviary, la cocteleria del Grant Achatz, a Chicago, considerada una de les millors cocteleries del món i que va deixar una pejtada a les futures creacions de Vehí.

A Cadaqués dirigeix el Boia Nit, sorgit del Boia, el mític bar de la platja que va fundar el seu besavi fa 70 anys, i que Manel Vehí va reconvertir. També ha assessorat altres locals de cocteleria de Costa Rica, Colòmbia, Brasil o Mèxic.

Per a la carta ha seleccionat trenta dels grans èxits del Boia Nit. S'hi podrà degustar, per exemple, el Gin Kontos, amb plàncton i fonoll marí, un dels còctels amb els quals va guanyar el darrer campionat internacional de Cocteleria Gin Mare, o altres combinacions amb alga nori, peril·la (shiso), aranja, romaní, entre altres.

El local DOBLE es va estrenar l'any 2014 amb les propostes de Javier Caballero, que ara emprèn nous projectes, i el finger food del cuiner Paco Pérez. Ara, el xef prepara nova carta de snacks creatius inspirats en el cocteler de Cadaqués, a qui coneix des de nen. Ben aviat s'espera que es podran degustar mentre es gaudeix d'un còctel únic, by Manel Vehí.