De denunciar que li han entrat a robar a casa seva a acabar declarant a comissaria per un delicte de tinença il·lícita d'armes. Això és el que li ha passat a un veí de Llançà (Alt Empordà) a qui els Mossos d'Esquadra li van trobar un autèntic arsenal. L'home, un francès de 73 anys, va patir un robatori la setmana passada. Uns lladres li van entrar a casa forçant una porta corredissa i se li van endur diners en efectiu que guardava en una caixa forta. La víctima va denunciar els fets als mossos i quan els agents van anar a l'habitatge per fer-hi una inspecció ocular, van descobrir que l'home tenia fins a vuit armes (entre escopetes, rifles i pistoles) i tot de munició dins la caixa forta. El més sorprenent, però, és que va ser ell mateix qui va obrir-la amb tota confiança quan els mossos li ho van demanar. El veí de Llançà, que ja ha declarat a comissaria encausat per un delicte de tinença il·lícita d'armes, sosté que són d'una herència.

El robatori a casa d'aquest jubilat de 73 anys que viu a Llançà va tenir lloc dilluns de la setmana passada al migdia. Aprofitant que es trobava fora de l'habitatge, uns lladres van entrar a l'habitatge forçant una porta corredissa. De dins, només van endur-se'n diners en efectiu que l'home guardava en una caixa forta.

Quan la víctima va tornar a casa i va descobrir el robatori, de seguida va trucar als Mossos d'Esquadra per denunciar-ho. Dos dies més tard, el 10 de febrer, en el marc de la investigació que es va obrir una patrulla va anar fins a l'habitatge per fer-hi una inspecció ocular. Seguint el procediment rutinari, els policies van demanar al jubilat que els obrís la caixa forta, per veure si podien trobar-hi indicis o empremtes.

L'home, confiant, va fer el que li demanaven. I va ser aleshores quan la situació va fer un gir de 180 graus. A l'interior de la caixa forta, el jubilat francès hi guardava un autèntic arsenal. Els mossos hi van trobar fins a quatre escopetes, dos rifles, dues armes curtes (pistoles) i caixes amb munició diversa.

Davant d'això, els agents van posar-se en contacte amb la Guàrdia Civil per veure si totes aquelles armes estaven registrades i si l'home tenia llicència per fer-les servir. Com que no era així, la policia va endur-se les armes i va denunciar el jubilat per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

L'home ha anat aquest dimarts a declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres. Allà, el jubilat va sostenir que totes les armes eren d'una herència, i que ell les guardava com a record dins la caixa forta.