Un dona «amant dels animals» va sorprendre dijous al matí els primers compradors del mercat de la plaça del Gra de Figueres quan va obrir les gàbies de set gossos que transportava un veí de Vilafant aficionat a la caça. També es va dedicar a llançar objectes i els collars dels animals per terra.

L'afectat, Delfí Cros, ha explicat que va estacionar un moment per anar a recollir una comanda a una de les parades. Se n'anava de cacera a Llançà. Eren aproximadament un quart de vuit del matí.

Quan es trobava a la parada, una dona va aparèixer i es va dedicar a obrir les gàbies on transporta els animals amb el vehicle, al maleter d'un pick-up Isuzu. No en va tenir prou, i també va llançar capses, estris dels gossos i altres objectes del vehicle, que va deixar al terra a la plaça. Alguns dels presents va recriminar-li l'actitud i, fins i tot, el noi d'una parada va gravar imatges. Va ser qui va anar a buscar el caçador. Delfí Cros ha explicat que quan va arribar al cotxe «estava tot tirat per terra i primer vaig pensar, al primer cop de vista, que m'havien robat». Va ser un moment perquè els gossos corrien lliures per la plaça. No hi havia massa ambient encara al mercat, tot i que hi havia clients amb animals. Pel que fa al trànsit, a les imatges es pot veure com fins i tot es van haver d'aturar cotxes per no atropellar els gossos.

En Deflí Cros explica que no va tenir problemes per recuperar els animals. «A l'acte, dos crits i els vaig tenir un a sobre de l'altre», relata.

La Policia Local va arribar fins a la plaça però explica que no va ser necessari posar denúncia i explicar-los els incidents perquè la dona va marxar i ell va recuperar els animals. A partir d'ara, diu que haurà de tancar amb candau les gàbies.