17 de febrer de 2016
17.02.2016
40 Años
40 Años

L'Escala requerirà la cessió obligatòria d'uns seixanta pisos buits per a lloguer social

L'Ajuntament ho ha notificat als propietaris, la majoria entitats bancàries

17.02.2016 | 13:21
El regidor d´Habitatge, l´alcalde i la regidora de Benestar Social (d´esquerra a dreta)

L'Ajuntament de l'Escala ha començat els tràmits per exigir la cessió obligatòria d'una seixantena d'habitatges buits que destinarà a lloguer social. Els propietaris, la majoria entitats bancàries, ja han rebut la notificació municipal d'inici del prpocés. Ara tenen 15 dies per a presentar al.legacions.

«Aquest és un pas més en les polítiques d'ajudes socials que s'han anat implementant els darrers anys des de l'àrea de Serveis Socials», ha remarcat l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga. L'objectiu és posar les vivendes a disposició de les families que ho necessitin, en funció de les necessitats sde cada moment.

Es tracta de tots els habitatges que consten al registre de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya com a buits o ocupats sense títol habilitant. El procediment iniciat s´acull a les possibilitats que ofereix la nova Llei 24/2015 de Mesures urgents per a afrontar l´emergència en l´àmbit de l´habitatge i la pobresa energètica en relació al patrimoni en desús i al decret llei 1/2015 de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització dels habitatges provinents de processos d´execució hipotecària.

Segons la normativa vigent, l´Ajuntament pot exigir la cessió obligatòria durant tres anys per tal de poder oferir l´habitatge en lloguer social, cosa que es tradueix en què el llogater paga només una petita part del cost de mercat, sempre en funció dels seus ingressos.

La mesura es va presentar ahir juntament amb el regidor d'Habitatge, Àngel Rodriguez, i la regidora de Serveis Socials, Maribel Calderon.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook