Diverses obres que s'han fet de forma simultània a Figueres en punts cèntrics de la ciutat han provocat afectacions al trànsit i queixes veïnals. La situació ha fet coincidir obres de reposició de canonades, fetes per Fisersa, amb el pla de millora de cruïlles deteriorades al centre. Alguns grups de l'oposició, com ERC, han criticat la planificació tant de les obres com de la mobilitat a la ciutat.

El pla de reposició de canonades es va iniciar el passat mes de gener però està previst que en el tram de Pere III s'allarguin fins al 4 de març. La justificació que va donar l'equip de Govern al darrer ple va ser que s'havien pres algunes mesures excepcionals en alguns trams i que es fan reunions amb la Guàrdia Urbana per controlar els problemes de mobilitat. Malgrat això i segons sembla per estalviar costos de maquinària, es va decidir aprofitar per fer actuacions de reposició en tot un carrer en diferents trams. En aquest cas, es va iniciar al Pere III, una de les artèries d'entrada a la ciutat des de l'avinguda Salvador Dalí, congestionant des de fa diversos dies els vials propers.

Paral·lelament, es van endegar millores a cruïlles cèntriques que s'havien deteriorat canviant-ne la pavimentació en carrers tan cèntrics com el Col·legi amb el Vilafant (que a hores d'ara continua tallat al trànsit), el Col·legi amb Sant Pau, o el Sant Llàtzer en la seva confluència amb el Sant Antoni i també el Pere III. La situació ha suscitat queixes veïnals que també s'han fet visibles a través xarxes socials, sobretot per falta d'indicacions (tot i que al web apareixen les afectacions al trànsit a la ciutat) i també de regulació.

D'altra banda, la setmana vinent s'iniciarà el pla d'asfaltatge, que començarà dijous a la tarda pels també cèntrics carrers Rutlla i Méndez Núñez.