Una grua va retirar ahir al matí el camió bolcat des de dimarts a la nit al coll de Belitres, a tocar de Portbou. Les tasques per aixecar el camió que transportava cartró van obligar a tallar la N-260 durant dues hores, segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit (SCT). La via, però, recordem que ja havia estat el dia abans tallada durant 18 hores -va reobrir dimarts a tres quarts de quatre de la tarda- a causa del temporal que va fer que caigués el camió així com també un cable elèctric; tot això, a la banda francesa de la carretera.

De fet, fins que no es va retirar ahir el camió no es va obrir la via en direcció Catalunya. Les conseqüències del temporal de vent van portar una ràfega de vent de fins a 159 quilòmetres per hora en aquesta població fronterera el dimarts a la nit.

Aquest dimarts en un altre punt de l'Alt Empordà, a?Empuriabrava, va aparèixer una dona morta surant al mar a tocar de l'espigó. La hipòtesi de l'accident és la principal amb la que treballen els Mossos d'Esquadra després de descartar-se que el cos tingués indicis de criminalitat.

Pel que fa a la possibilitat que la dona s'hagués tret la vida de forma voluntària, per ara no s'ha trobat cap tipus de nota ni objecte que així ho acrediti.

La dona, que va aparèixer morta dimarts el matí a tocar la corba de l'espigó d'Empuriabrava, tenia 67 anys i es deia Marie Claude Gillette Lajarige.?Es tracta d'una rodamón que vivia en el cotxe que la policia va trobar a tocar l'espigó. Havia arribat a Castelló d'Empúries abans de l'estiu i havia estat allotjada en una pensió de la població.

Solia dormir al cotxe però també hi havia temporades que desapareixia. El regidor de Governació, Julià Genovés, va destacar dimarts que era una dona que refusava cap tipus d'ajuda i, per tant, no estava integrada als serveis socials, tot i que se li feia seguiment per si necessitava ajuda.