El regidor de Candidatura de Progrés (CP) -marca municipal del PSC- de Saus-Camallera-Llampaies, ha dimitit com a regidor del govern i ha trencat el pacte amb CiU per desavinences en l'elaboració del pressupost del 2016 i per la forma de governar dels convergents amb «la presa de decisions unilaterals» per part de l'alcalde, Esteve Gironès. Els convergents s'han quedat en minoria i no han pogut aprovar el pressupost.

El regidor va votar en contra de l'aprovació del pressupost per al 2016 al darrer ple. El vot de CP i els tres d'Entesa, a l'oposició, van impedir que prosperés l'aprovació del pressupost. Des de Candidatura de Progrés defensen que ara el regidor actua amb coherència i abandona el govern, però que continuarà com a regidor a l'oposició.

La dimissió, argumenten que es deu a la incomoditat que planava en algunes de les reunions de la Junta de Govern a l'hora de plantejar qüestions per tractar, així com la presa de decisions unilaterals per part de l'alcalde.

El regidor queda obert a col·laborar o a tornar a formar part de l'equip de govern, «amb la composició actual o amb altres socis, si es consensua un mètode de govern diferent» que permeti executar els punts principals del programa de CP, en especial la redacció del POUM, «una de les mancances històriques del municipi» i una de les principals reivindicacions del partit. Justament la població ha de tornar a tramitar tot el planejament i projecte d'una de les urbantizacions, Sud Lluena, després que el TSJC?anul·lés tot el procés. Altres peticions dels socialistes són mantenir el focus en la comanda col·lectiva de gasoil o els projectes de ludoteca i columbari.