La Generalitat i l'Estat han invertit més de 365.000 euros en diferents actuacions per reparar el front marítim del Port de la Selva, en ple Cap de Creus, que havia quedat bastant danyat a causa del pas del temps i dels temporals. La principal actuació que s'està portant a terme per Ports de la Generalitat és la reparació del dic d'abric del port, en què feia més de mig segle que no es feia cap actuació.

Els blocs que formen l'espigó estaven desplaçats i debilitats a causa de l'erosió de l'aigua i del vent, i ara s'estan substituint per blocs nous que es col.loquen a les zones més debilitades per restituir el gruix necessari del dic principal i que pugui així complir amb la seva funció de protecció. Per poder portar a terme la col.locació de nous blocs caldrà demolir el mur, que està molt degradat, i es tornarà a reconstruir en acabar l'entrada de les peces, amb una amplada d'1'40 metres i una altura d'1'20 metres.

Les obres, que compten amb un pressupost de 359.982 euros, tenen un termini d'execució de dos mesos.

Quant a les dues obres responsabilitat de Costes de l'Estat, una d'elles, la reconstrucció de l'escullera del Bell Repòs, a la zona de l'Arola, ha comptat amb un pressupost de 3.426 euros i després d'un mes d'actuació, ja ha finalitzat.En concret, ha consistit a reposar les peces de l'escullera al llarg d'uns 20 metres.El mal estat dels blocs feia perillar la conservació del camí de ronda entre el Port de la Selva i Llançà, que passa per damunt de l'escullera i està molt concorregut.

Finalment, l'Estat iniciarà en les pròximes setmanes la reparació del camí que connecta la platja del Pas amb la de Les Clisques, una de les zones de bany més importants d'aquesta localitat turística, que a l'estiu multiplica per deu els seus escassos 1.000 habitants.