Es va saltar un control policial a la Jonquera, va abandonar el cotxe robat que conduïa a Figueres i va fugir. Durant l'estona que el van perseguir, el conductor va estar a punt d'atropellar els agents de la Policia Nacional i llavors en entrar per l'avinguda Marignanne de Figueres va posar en perill alguns veïns a qui va estar apunt d'envestir. El cotxe va ser trobat aparcat pels Mossos al barri del Bon Pastor de Figuerers, a tocar l'estació del Tren d'Alta Velocitat de Vilafant. Del conductor i únic ocupant del vehicle, ni rastre.

Tot va començar ahir a quarts de nou del matí quan agents de la Policia Nacional havien muntat un control contra la delinqüència itinerant al peatge de la Jonquera en sentit Girona. Els agents van veure que el vehicle que entrava a Espanya, un Renault Mégane Coupé, semblava sospitós i van demanar al conductor que s'aturés. L'home però en comptes de fer cas als policies, va fer cop de volant i un dels agents fins i tot va haver d'apartar-se perquè sinó l'envestia.

El vehicle amb plaques franceses va fugir i ràpidament, la Policia Nacional va emetre una alerta als cossos policials. El vehicle, segons fonts testimonials, va sortir de l'AP-7 i va entrar per l'antiga N-II i va estar apunt d'atropellar alguns veïns. Finalment, el cotxe va desaparèixer i els Mossos de Figueres van trobar el vehicle abandonat en un carrer del barri del Bon Pastor.

D'entrada el vehicle semblava que no era robat però, després, la Policia Nacional va comprovar que duia plaques falsificades i que el cotxe era robat a França. Ahir van començar a buscar empremptes i possibles vestigis que els portin cap al conductor fugitiu. No es descarta que agafés un TAV cap al país gal.

Es dóna el cas amb el d'ahir ja són tres els vehicles que s'han saltat un control policial a la Jonquera en pocs dies. Els dos primers van fer-ho el 13 de febrer. Finalment, un dels cotxes es va poder aturar i li van trobar escopetes, una pistola, granades i armilles antibales. Van arrestar el conductor i va acabar a presó. L'altre vehicle però no va ser localitzat fins l'endemà aparcat a Figueres i sense el fugitiu.

La policia creu que el conductor d'ahir tindria a veure amb algun grup criminal organitzat perquè tot fa pensar que es coneixia la zona. Tampoc es descarta que tingui connexió amb els vehicles escàpols del 13 de febrer.