Les obres del segon CAP de Figueres han començat després de nou anys de retard amb la instal·lació del cartell que anuncia els treballs i el projecte al solar on s´ha d´ubicar l´equipament. Salut va confirmar fa algunes setmanes a l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que les obres de construcció del segon CAP de la ciutat s´iniciarien de forma imminent. El projecte, anunciat l´any 2007, es va refer al 2013 per adequar-lo perquè inicialment s´hi preveia agrupar des d´oficines d´habitatge fins a les del servei d´ocupació de Catalunya així com la delegació del Departament d´Agricultura. El Govern català va pressupostar per al 2015 una partida de 642.952 euros per iniciar els treballs, que tenen un pressupost total d´uns 3,5 milions.

L´edifici podria començar a aixecar-se als terrenys de l´antiga Sitja al març. De fet, l´obra està adjudicada i l´Ajuntament ja li va concedir la llicència el passat mes d´octubre.

Com a fase prèvia, aquest dilluns un grup d´operaris van instal·lar el cartell que anuncia el centre sanitari com a CAP 2. Paradoxalment, el van col·locar just al costat d´on hi havia el que fa anys s´hi va instal·lar per comunicar l´antic complex previst. Paral·lelament a aquests treballs, Figueres tirarà endavant en les properes setmanes l´execució del nou vial que ha d´unir precisament el Rally Sud amb l´estació de tren.

Ara, en mòduls prefabricats

El nou centre sanitari ha de subtituir les actuals instal·lacions que hi ha provisionals i en barracons en uns terrenys propers a on està previst edificar el complex. El CAP està valorat en més de tres milions d´euros però la Generalitat preveu una primera injecció econòmica de poc més de 600.000. De fet, el projecte és una versió reduïda de la proposta inicial que es peveia com un gran complex amb serveis de la Generalitat. Tindrà una superfície de 2.098 metres quadrats i comptarà amb unes catorze consultes de medicina i infermeria. També hi haurà pediatria amb infermeria de pediatria; una àrea polivalent amb consulta d´odontologia i tots els serveis necessaris; àrea de despatxos, d´administració o de reuions, entre altres serveis.

Un nou vial de connexió

La previsió és que els treballs ­gai­rebé coincideixin amb l´obertura d´un nou carrer, el Joan Arderius, que precisament unirà el centre amb el Rally Sud.

La iniciativa, que està pendent des de fa anys, es farà a través d´un sistema de cooperació en què l´Ajuntament impulsarà l´obra i avançarà el finançament, que després reclamarà als propietaris de la promoció d´habitatges que va quedar a mig fer. Les obres van sortir a licitació per poc més de 800.000 euros i s´hi van presentar diverses empreses. Els treballs ja estan adjudicats i podrien començar també en les properes setmanes.