Els Amics de les Tradicions i les Festes de Roses, organitzadors de la tradicional empaitada d'ànecs, intentaran fins dilluns convèncer els regidors perquè no hi donin suport. En cas que prosperés hauran d'esperar que un canvi al goven obri de nou les portes. Asseguren que a banda dels 400 socis tenen el suport de molts veïns.

S'han mantingut diverses reunions, però la posició dels animalistes totalment contraris a la celebració d'activitats amb animals ha acabat suposant que des de Gent del Poble (GdP), al govern amb CiU, s'hagi buscat una manera per acabar amb l'activitat tancant la porta a un referèndum. Són conscients que si surt que sí, els opositors continuaran pressionant i presentant denúncies.

Des de l'associació que els organitza, tot i que són conscients que necessiten permís per fer l'activitat, estan lluitant fins al final perquè no prosperi la moció, que suposaria renunciar a tota activitat amb animals. El president, Joan Prats, ha explicat que ells estan intentant obtenir suport dels màxims representants municipals per tal que dilluns no tinguin els suficents vots per tirar endavant la moció. «Som diversos que estem parlant amb cada regidor i no està tan clar» què passarà. Tenen molts socis i tant aquests com molts veïs els demanen que «lluiteu, no us ho deixeu perdre». Ara bé, si l'Ajuntament diu que no hauran d'aturar l'activitat. Per Prats, «serà un punt i a part perquè qui et diu que d'aquí quatre anys, amb un canvi de govern, això no canvia?».

ERC ja s'ha posicionat públicament manifestant que hi donarà suport. Són quatre regidors, als quals se'ls sumaran els dos de Gent del Poble. Caldrà veure què fan els regidors de CiU, amb llibertat de vot. Algun d'ells sempre hi ha votat en contra. Per la seva banda, el PP, C's i Unió fins al moment sembla que tampoc hi donarien suport. Al consistori hi ha disset regidors i necessiten majoria, o nou regidors o bé vuit i el vot de qualitat de l'alcaldessa.

La moció faria suprimir qualsevol activitat amb animals perquè, segons ha manifestat en més d'una ocasió el regidor de Festes, Francesc Giner, no seria lògic no celebrar l'empaitada i, en canvi, que hi hagi el correbou. Aquesta activitat està regulada per llei i en aquest cas no està tan clar que no la puguin celebrar en algun recinte privat.