En nom propi i de tot el Consistori, lamentem profundament el traspàs de l'exregidor Rafel Sabadí Hereu, el passat 24 de febrer a l'edat de 64 anys, i expressem el més sentit condol a tota la seva família. El seu traspàs suposa una gran pèrdua per al poble de l'Escala i per a tots els que en un moment o altre de la seva vida, hem compartit estones del viatge amb ell.

Com a regidor, en els períodes 1995-2003 i 2011-2015, en Rafel Sabadí, en «Rafelet», va destacar per la seva vocació de servei públic, pel seu bon tracte, per la seva predisposició al diàleg, al pacte, i per la defensa de l'interès col·lectiu d'acord amb un codi ètic, uns principis i uns valors, que l'han acompanyat al llarg de la seva vida i en totes les activitats que ha dut a terme.

Però en «Rafelet», més enllà de les seves responsabilitats públiques dins la política local, ha estat protagonista destacat en molts àmbits més de la vida del nostre poble.

Els que hem estat vinculats al futbol escalenc, sabem molt bé què ha suposat la figura d'en «Rafelet» pel F. C. l'Escala. Com a jugador, com a entrenador, com a membre de Junta i com a gran president, ha treballat i ha contribuït com pocs a fer gran el nostre club.

En l'àmbit professional, no descobreixo res si dic que parlar de l'Escala, al marge d'algunes altres coses, és parlar de gastronomia i parlar d'en «Rafelet» i del restaurant El Roser. Des dels fogons de la seva cuina al Roser, ja de ben petit -un restaurant que van obrir els seus pares l'any 1960, i posteriorment, ja al capdavant de la cuina del Roser 2, que va iniciar l'activitat a l'any 1982-, en «Rafelet» ha estat un exemple de professional dedicat al seu ofici, convertint-se en un referent de la bona cuina que, transcendint de l'àmbit estrictament local, ha aconseguit un reconeixement que l'han convertit en un referent a tota la Costa Brava. Els seus dos fills, en Jordi i en Rafel, dipositaris del llegat que deixa el seu pare, són la tercera generació de restauradors que des de fa ja uns quants anys estan al capdavant dels dos establiments i que segur seguiran contribuint a fer que el nom de l'Escala segueixi associat a la bona cuina.

Però si per alguna cosa ha destacat realment en «Rafelet», i tots els que l'hem conegut i hem tingut la sort de ser els seus amics sabem, ha estat per la seva vàlua com a persona. Honest, generós, alegre, treballador i agraït, una persona que estimava i es feia estimar, i de profundes conviccions que prioritzaven, per sobre de tot, la dedicació i l'estima a la seva família.

Per tot el que has fet per l'Escala i pel llegat que ens has deixat, l'agraïment en nom de tots els escalencs i la nostra estima per a tota la teva família.