26 de febrer de 2016
26.02.2016

L'Escala projecta allargar el passeig de Riells per connectar amb el port

L'Ajuntament vol construir un pas per a vianants i ciclistes fins a peu de les Planasses

29.02.2016 | 07:07
El passeig de Riells, que es perllongarà per arribar fins al sector del port.

L'Ajuntament de l'Escala projecta una nova reforma litoral per tal d'enllaçar Riells amb el port. S'està treballant en el projecte que es presentarà a Costes per allargar l'actual passeig seguint el vial de vehicles actual i una reforma al petit camí just davant de mar. L'objectiu és millorar la connexió entre els dos sectors i alhora ajudar a potenciar comercialment el port.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha explicat que és un projecte estratègic «per assegurar la connexió per a vianants i per a bicicletes, des del carrer Sibil·la de Fortià, on ara la gent recula, fins a la porta de les Planasses (els antics terrenys militars)». Això hauria d'afavorir que les persones que passegen per aquest passeig, molt concorregut sobretot a l'estiu, puguin continuar fins al port, un sector que ara queda molt desconnectat. Seria una perllongació del passeig, tot i que no està descartat que pugui haver-hi un carril per a vehicles.

El projecte també inclourà una millora del tram de vianants actual a primera línia. Se situaria entre el mar i el habitatges que voregen la costa. El passeig quedaria just per darrere d'aquesta zona habitada. Per a l'alcalde, «el port, el nàutic i la Clota petita, estem segurs que ho agrairan perquè estem segurs que, si prolonguem el passeig, moltes persones acabaran d'estirar i arribaran fins al port» on es pot ajudar a acabar d'impulsar la creació de negocis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades