Després de l'èxit rotund de l'estrena de dijous, la posada en escena del segon dels espectacles programats al Festival Internacional del Circ, el Vermell, no podia ser menys. La sala, de nou plena, esperava ahir a quarts de sis de la tarda veure la primera sessió de les dues que es van programar a la gran carpa. Matabosch obria el teló anunciat que ja s'han superat les 28.000 entrades venudes. Ahir s'esperava l'actuació del National Circus of Pyongyang de Corea que no van poder participar perquè tenen part del material retingut a Pequín.

Els responsables van explicar que han intentat per la via diplomàtica desencallar la retenció de part del material però que ha estat impossible. El conflicte entre els dos països podria haver generat aquesta situació. La sessió d'ahir va començar forta. I ho va fer de la mà de la Troupe Nomuna, l'única formació que enguany ofereix dues actuacions completament diferents. A diferència de dijous, ahir van escenificar un número de volteig acrobàtic, una disciplina molt arrelada a la tradició de circ de Mongòlia, el país d'on provenen. Sense cap tipus d'atrezzo i amb l'únic impuls de les mans entrellaçades dels portors, els més àgils van oferir giravolts, tombarelles i salts espectaculars.

La segona atracció va ser per a les cintes aèries, amb la companyia Idols de Rússia. La parella d'integrants van executar una actuació de gran plasticitat oferint figures i transicions i, tot plegat, sense cap tipus de seguretat. Com en cada edició, les transicions i el toc d'humir el porten els còmics i els tradicionals pallassos. Ahir va ser el torn de Paquín i Angelo, pare i fill a la vida real. La parella va fer gala de la seva expertesa en farcir de rialles l'humor sense paraules. I ho va fer abans de donar pas a l'espectacular mà a mà dels peruans, Duo Vitalys. Els seus components, Pablo i Joel, va iniciar la seva carrera al món de la gimnàstica esportiva però es van acabar endinsant en aquesta antiga modalitat on l'equilibri de cossos es fa absolutament imprescindible. La destressa els va valer una allau d'aplaudiments. De la destressa cos a cos a l'espectacle aeri de Sergey Volkov i Ksenia Elkina. La parella va oferir un espectacular número amb cadenes aèries inspirat en les pel·licules de l'agent 007, a diversos metres sobre el terra i sense cap protecció. La bellesa en alçada i la plasticitat es van convertir de nou en els protagonistes d'una edició marcada per les actuacions sense tocar de peus a terra. El festival compta també amb una gran presència asiàtica. Mongòlia és un dels països que hi ha aportat artistes. Ahir va ser el torn del quartet Swan Lake. El públic va quedar bocabadat amb la escena inspirada en la gran obra de Txaikovski on la contorsió extrema i la flexibilitat es van convertir en les protagonistes.

Els coreans havien de tancar la segona part de l'espectacle vermell durant la qual els espectadors es van poder deleitar amb equilibris amb roda, de la mà de KonstantinO o amb el Hula Hoop aer d'extrema precisi de la russa, Alexandra Levitskaya. Els Zhygaltsov ?Brothers, d'Ucraïna, van oferir un nou espectacle de mà a mà de gran complexitat i el Duo 2-Zen-O ho va fer amb un número creat per ells de doble cercle creuat a l'aire. Els disset integrants de Qim Warriors van cloure la vetllada.