Després de la retirada de la borrasca que ha deixat pluja i neu a bona part de Catalunya, avui s'ha registrat un temporal de vent que ha arribat a bufar amb una ratxa de fins a 159,1 quilòmetres per hora a Portbou (Alt Empordà).

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la retirada de la depressió cap a l'est ha provocat una entrada de vent del nord, que des d'ahir a la nit bufa amb ratxes molt fortes, especialment als dos extrems de Catalunya i als cims del Pirineu.

Així, si bé al llarg del cap de setmana el vent ja s'havia deixat sentir a diversos sectors, les ratxes més fortes de l'episodi s'han registrat al llarg del dia d'avui amb el rècord de Portbou, però també amb ratxes de 121 quilòmetre per hora a Boí (Lleida), 112 a la Tosa d'Alp (Cerdanya), o 102 a Mas de Barberans (Montsià).

Quant a la predicció, segons l'SMC, continuarà bufant el vent del nord i nord-oest als dos extrems de Catalunya, sobretot al nord de l'Alt Empordà, als cims del Pirineu i a les Terres de l'Ebre, encara que tindrà tendència a afluixar amb vista a demà, dimarts.

Això farà que la situació marítima continuï molt alterada a la Costa Brava.

Quant a l'estat del cel, hi haurà poca nuvolositat fins dimecres, quan passarà un sistema frontal que podrà deixar algunes precipitacions febles al nord de la comunitat, amb una cota de neu que podrà baixar fins als 800 metres al Pirineu.

Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos de Situació Meteorològica de Risc per vent i onatge.