L'Ajuntament de l'Escala projecta una nova reforma litoral per tal d'enllaçar Riells amb el port. S'està treballant en el projecte que es presentarà a Costes per allargar l'actual passeig seguint el vial de vehicles actual i una reforma al petit camí just davant de mar. L'objectiu és millorar la connexió entre els dos sectors i alhora ajudar a potenciar comercialment el port.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha explicat que és un projecte estratègic «per assegurar la connexió per a vianants i per a bicicletes, des del carrer Sibil·la de Fortià, on ara la gent recula, fins a la porta de les Planasses (els antics terrenys militars)». Això hauria d'afavorir que les persones que passegen per aquest passeig, molt concorregut sobretot a l'estiu, puguin continuar fins al port, un sector que ara queda molt desconnectat. Seria una perllongació del passeig, tot i que no està descartat que pugui haver-hi un carril per a vehicles.

El projecte també inclourà una millora del tram de vianants actual a primera línia. Se situaria entre el mar i el habitatges que voregen la costa. El passeig quedaria just per darrere d'aquesta zona habitada. Per a l'alcalde, «el port, el nàutic i la Clota petita, estem segurs que ho agrairan perquè estem segurs que, si prolonguem el passeig, moltes persones acabaran d'estirar i arribaran fins al port» on es pot ajudar a acabar d'impulsar la creació de negocis.